Menu

Menu

V restauraci Talíř jsme spojili chutě české kuchyně a styl servírování tapas do unikátního konceptu. Menu pro vás připravil šéfkuchař Petr Špejzl, který ve svých receptech kombinuje tradiční kuchařské umění a moderní kulinářské techniky.

Jednotlivé pokrmy servírujeme na degustačních talířcích. Během oběda nebo večeře vyzkoušíte více jídel a objevíte nové kombinace chutí. Klademe důraz na čerstvé suroviny nakoupené v maximální míře od lokálních dodavatelů.

Nabídku à la carte tapas jsme doplnili o čtyři degustační menu, abyste si vychutnali všechny populární chutě české kuchyně během jednoho večera. Postupně budeme servírovat tradiční české předkrmy, polévky, hlavní chody nebo vegetariánské speciality. To vše s neomezenou konzumací vybraných nealkoholických nápojů, českých a moravských vín a točeného piva Pilsner Urquell. 

Pokrmy pro vás připravujeme v otevřené kuchyni, kterou najdete v přízemí restaurace. Její součástí je moderní a stylový bar. Návštěva restaurace Talíř pro vás bude nejen chuťovým, ale také vizuálním zážitkem.

Každý den od 7:00 do 11:00 pro vás připravujeme snídaně all you can eat a mezi 11:00 a 14:00 jste zváni na denní menu.
Pokrmy z à la carte servírujeme do 22:00.

Content Blocks

Menu á la carte

Tapas předkrmy

Kachní paštika, mučenka, brusinky, dýně a mandlové lupínky, brioška
340 Kč
Tapas 115 Kč
Hovězí tatarák od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald, kapary, cornichons okurka, lanýžová majonéza a náš pečený kváskový chléb
340 Kč
Tapas 115 Kč
Siven z rybářství Skalní mlýn marinovaný v červené řepě s černým rybízem, kopr, grapefruit a hořčičné semínko
340 Kč
Tapas 115 Kč
Pěna z kozího sýra z kozí farmy Pěnčín s vanilkovým medem, ořechy a marinovanou hruškou, granátové jablko
340 Kč
Tapas 115 Kč

Tapas polévky

Vývar z kukuřičného kuřete s trhaným masem, zahradní zeleninkou Julienne a domácími celestýnskými nudlemi
145 Kč
Tapas 75 Kč
Staročeská bramboračka s českými lesními houbami a majoránkou
145 Kč
Tapas 75 Kč

Tapas saláty

Farmářský salát s polníčkem a baby špenátem, zastřeným vajíčkem, krutony a slaninovými nudlemi, brambůrky grenaille
340 Kč
Tapas 115 Kč

Tapas hlavní chod

Konfitovaná kachna, červené zelí s vůní skořice, staročeské bramborové placky a kachní škvarky
498 Kč
Tapas 170 Kč

Guláš z hovězího karabáčku od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald se špekovým knedlíkem a chilli vlasy s jarní cibulkou
498 Kč
Tapas 170 Kč
Hovězí svíčková na smetaně z kulaté plece od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald s karlovarským muffinem, brusinkami a kandovanou citronovou kůrou
498 Kč
Tapas 170 Kč
Pečené vepřové koleno od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald, strapačky se zelím a smetanovým křenem
498 Kč
Tapas 170 Kč
Česká jelení kýta pečená na zelenině, šípková omáčka, pastinákové pyré a kaštany
498 Kč
Tapas 170 Kč
Kroupové rizoto, sezónní houby, bylinky a pěna z pečeného česneku
498 Kč
Tapas 170 Kč

Něco k pivu a vínu

Smažené bramborové lupínky, pažitkový dip
115 Kč
Mix pražený slaných oříšků
115 Kč
Rozpečený preclík s bylinkovým tvarohem
115 Kč
Variace českých sýrů s domácí zavařeninou
115 Kč
Mix našich chlebíčků (se sýrovou pěnou, ořechy a hruškou a se šunkovou pěnou, ředkvičkou, rajčetem a zauzenou šunkou)
70 Kč 

Dezerty

Jablko z Českého ráje v županu s omáčkou z bílé čokolády
115 Kč
Dezert dle denní nabídky
115 Kč 

Instagram

#talirprague #restauracetalir