Menu
V restauraci Talíř jsme spojili chutě české kuchyně a styl servírování tapas do unikátního konceptu. Menu pro vás připravil šéfkuchař Denis Wágner, který ve svých receptech kombinuje tradiční kuchařské umění a moderní kulinářské techniky.
Jednotlivé pokrmy servírujeme na degustačních talířcích. Během oběda nebo večeře vyzkoušíte více jídel a objevíte nové kombinace chutí. Klademe důraz na čerstvé suroviny nakoupené v maximální míře od lokálních dodavatelů.
Nabídku à la carte tapas jsme doplnili o dvě tématicky zaměřené degustační menu. Na degustačních talířcích vám postupně budeme servírovat předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty tématicky zaměřené na “český venkov” nebo “pražskou ochutnávku”. Pochutnáte si také na širokém sortimentu nealkoholických nápojů, světových vín, vychlazeného piva a originálních koktejlů.
Pokrmy pro vás připravujeme v otevřené kuchyni, kterou najdete v přízemí restaurace. Její součástí je moderní a stylový bar. Návštěva restaurace Talíř pro vás bude nejen chuťovým, ale také vizuálním zážitkem.
Každý den od 7:00 do 11:00 pro vás připravujeme snídaně all you can eat a mezi 11:00 a 14:00 jste zváni na denní menu. Pokrmy z à la carte servírujeme až do půlnoci.
Tapas předkrmy
Kachní paštika, mučenka, brusinky, dýně a mandlové lupínky, brioška
100 Kč
Hovězí tatarák od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald, kapary, cornichons okurka, lanýžová majonéza a náš pečený kváskový chléb
100 Kč
Siven z rybářství Skalní mlýn marinovaný v červené řepě s černým rybízem, kopr, grapefruit a hořčičné semínko
100 Kč
Pěna z kozího sýra z kozí farmy Pěnčín s vanilkovým medem, ořechy a marinovanou hruškou, granátové jablko
100 Kč
Tapas polévky
Vývar z kukuřičného kuřete s trhaným masem, zahradní zeleninkou Julienne a domácími celestýnskými nudlemi
75 Kč
Staročeská bramboračka s českými lesními houbami a majoránkou
75 Kč
Tapas saláty
Farmářský salát s polníčkem a baby špenátem, zastřeným vajíčkem, krutony a slaninovými nudlemi, brambůrky grenaille
100 Kč
Tapas hlavní chod
Konfitovaná kachna, červené zelí s vůní skořice, staročeské bramborové placky a kachní škvarky
150 Kč
Guláš z hovězího karabáčku od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald se špekovým knedlíkem a chilli vlasy s jarní cibulkou
150 Kč
Hovězí svíčková na smetaně z kulaté plece od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald s karlovarským muffinem, brusinkami a kandovanou citronovou kůrou
150 Kč
Pečené vepřové koleno od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald, strapačky se zelím a smetanovým křenem
150 Kč
Česká jelení kýta pečená na zelenině, šípková omáčka, pastinákové pyré a kaštany
150 Kč
Kroupové rizoto, sezónní houby, bylinky a pěna z pečeného česneku
150 Kč
Něco k pivu a vínu
Smažené bramborové lupínky, pažitkový dip
100 Kč
Mix pražený slaných oříšků
100 Kč
Rozpečený preclík s bylinkovým tvarohem
100 Kč
Variace českých sýrů s domácí zavařeninou
100 Kč
Dezerty
Jablko z Českého ráje v županu s omáčkou z bílé čokolády
100 Kč
Dezert dle denní nabídky
90 Kč
Tapas menu českého venkova
Obsahuje jednu porci z těchto tapas
Kachní paštika, mučenka, brusinky, dýně a mandlové lupínky, brioška
Hovězí tatarák od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald, kapary, cornichons okurka, lanýžová majonéza a náš pečený kváskový chléb
Konfitovaná kachna, červené zelí s vůní skořice, staročeské bramborové placky a kachní škvarky
Variace českých sýrů s domácí zavařeninou
Staročeská bramboračka s českými lesními houbami a majoránkou
Pečené vepřové koleno od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald, strapačky se zelím a smetanovým křenem
Guláš z hovězího karabáčku od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald se špekovým knedlíkem a chilli vlasy s jarní cibulkou
Jablko z Českého ráje v županu s omáčkou z bílé čokolády
799 Kč
Pražské ochutnávkové menu
Obsahuje jednu porci z těchto tapas
Siven z rybářství Skalní mlýn marinovaný v červené řepě s černým rybízem, kopr, grapefruit a hořčičné semínko
Pěna z kozího sýra z kozí farmy Pěnčín s vanilkovým medem, ořechy a marinovanou hruškou, granátové jablko
Vývar z kukuřičného kuřete s trhaným masem, zahradní zeleninkou Julienne a domácími celestýnskými nudlemi
Farmářský salát s polníčkem a baby špenátem, zastřeným vajíčkem, krutony a slaninovými nudlemi, brambůrky grenaille
Kroupové rizoto, sezónní houby, bylinky a pěna z pečeného česneku
Česká jelení kýta pečená na zelenině, šípková omáčka, pastinákové pyré a kaštany
Hovězí svíčková na smetaně z kulaté plece od Františka Berky z Ekofarmy Tanvald s karlovarským muffinem, brusinkami a kandovanou citronovou kůrou
Jablko z Českého ráje v županu s omáčkou z bílé čokolády
899 Kč