O nás

O nás

Restaurace Talíř, kterou vede šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu českou kuchyni servírovanou ve stylu tapas. Prim hrají vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů.

Restaurace Talíř je pro vás otevřena každý den od 7:00 do 24:00.

Content Blocks

Šéfkuchař Denis Wágner

Šéfkuchař Denis Wágner přišel do restaurace Talíř z pozice šéfkuchaře EuroAgentur Hotels & Travel, kde úspěšně zavedl několik restaurací. Předtím působil jako šéfkuchař nebo zástupce šéfkuchaře například v pražském hotelu Ambassador Zlatá Husa, Clarion Congress Hotelu Praha nebo v restauraci Hotelu Königshof Garmisch v Německu.

„V restauraci Talíř kombinujeme současné kulinářské techniky s tradičním českým kuchařským uměním. Klademe důraz na čerstvé suroviny v maximální míře zakoupené od lokálních dodavatelů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Hosty srdečně zveme na kulinářský zážitek, jakým je například punkevní siven z rybářství Skalní mlýn v Moravském krasu marinovaný v červené řepě s černým rybízem, koprem, grapefruitem a hořčičným semínkem. Nebo ochutnejte jelení kýtu z eko farmy Zelené údolí na Vysočině pečenou na zelenině se šípkovou omáčkou na pastiňákové pyré s kaštany,“

říká šéfkuchař Denis Wágner
 

Architekti Restaurace

Historie domu, ve kterém se restaurace Talíř nachází, sahá do 30. let minulého století. Původně se zde nacházela restaurace hotelu Majestic. Do roku 1992 budova patřila hotelu Družba od roku 1993 zde necelých 30 let sídlila Česká Spořitelna.  

„Dům U Zlaté pšenice je jednou z prvních staveb v Praze, kde byla využita technologie stavění z železobetonu. Tento stavební princip jsme akcentovali a nechali obnažené původní konstrukce. Díky dobré světlé výšce se nám podařilo vetknout do interiéru nové patro. Vznikl tak intimní prostor, který není tolik exponovaný jako přízemí, kde se nachází otevřená kuchyně a bar. Celý interiér je koncipován do tmavých tónů s akcenty zlaté a temně modré. Vznikl tak útulný a komorní prostor, ve kterém se mohou hosté zastavit a z klidu restaurace pozorovat ruch Václavského náměstí,“

popisuje architekt a designér Roman Vrtiška ze studia Vrtiška & Žák
 

Instagram

#talirprague #restauracetalir